logo
punt CURSUSPROGRAMMA ONTWERP & REALISATIE

Knip- en naailes voor zelfmaakmode
Deze cursus kan gevolgd worden door zowel beginners als gevorderden. Je leert kleding maken voor je zelf, voor kinderen en/of voor anderen. Je gebruikt patronen uit modebladen zoals de Knip, de Burda, e.d. Of je koopt een patroon in een winkel of via internet. Je leert dit patroon op stof te leggen en het kledingstuk in elkaar te naaien.

Patroontekenen
Je leert het tekenen van een aantal basispatronen op je eigen maat. Aan de hand van eigen ontwerpen of foto’s uit modebladen kunnen verschillende kledingstukken geleerd worden. Je bent niet meer afhankelijk van de kant-en-klaar patronen en je kunt je eigen ideeën uitvoeren!

De cursus knip- en naailes voor zelfmaakmode en de cursus patroontekenen kunnen heel goed gecombineerd worden. Je leert dan eerst een patroon te maken en daarna het kledingstuk in elkaar te zetten.

Workshop onderzoek + ontwerp
In deze workshop ontwikkel je meer inzicht op je inspiratie en je ontwerpproces. Je oefent een aantal basisvaardigheden die gericht zijn op het ontwerpen van kleding. Tijdens de les staat je individuele proces voorop.

Hoeden maken
Je leert het maken van hoeden in verschillende technieken en materialen; vilt, stro, bandstro, draperen, bekleden, patronen, e.d.
Meer informatie over hoeden maken, zie hier.